SAPPIGE ROLLADE MET CHAMPIGNONS IN EEN HEERLIJKE MOSTERD-ROOMSAUS

Een lekker gerecht wat je op een low en slow manier gaat bereiden

Bereidingswijze

  • Kruid de rollade met peper, zout, rozemarijn, 2 el. mosterd en vrijf dit goed in en laat het minimaal een half uur
  • Doe boter in de pan op hoog vuur en laat dit goudbruin worden
  • Braad de rollade aan alle kanten goed aan
  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Haal de rollade uit de pan en plaats de rollade uit de oven
  • De vetstoffen die overblijven in de pan gaan mee in de braadslee
  • Steek de kerntemperatuurmeter precies in het midden van het vlees, en zorg dat deze goed zichtbaar is
  • Om de 15 minuten schep je de vetstoffen over het vlees heen
  • Wanneer je een kerntemperatuur aanhoudt van 60 graden is de rollade perfect rosé (dit duurt ongeveer 50 min.)
  • Wanneer de kern op 45 graden is kun je beginnen aan de saus
  • Verwarm de boter in de pan tot hij goudbruin is
  • Fruit de knoflook en ui in de pan, hier mogen ook de kastanjechampignios bij
  • Na 2 minuten kun je de overige mosterd er door roeren, vervolgens blus je alles af met kookroom
  • Het vuur mag lager, voeg de dragon toe en eventueel een bouillionblokje toe, laat de room inkoken tot de gewenste dikte
  • Roer zoveel mogelijk door
  • Is de rollade klaar dan voeg je de sappen toe aan de saus
  • Onderstussen laat je de rollade nog 8 minuten rusten bedekt onder aluminiumfolie

 

wat heb je nodig

– Verse varkensrollade van Slagerij Pieter Kling
– Vers gemalen peper en zout
– 150 gr. kastagne champignons (in kwarten gesneden)
– 40 gr. bakboter
– 1 ui fijngesnipperd
– 1 teen knoflook
– Mosterd
– Kookroom
– 2 el dragon (fijn gesneden)
– 1 tak rozemarijn

Bereidingstijd

90 minuten

Openingstijden

Maandag

11:00 – 18:00

Dinsdag t/m vrijdag

09:00 – 18:00

Zaterdag

08:00 – 17:00

Zondag

gesloten